Subsidie kunststof kozijnen

ISDE voor Woningeigenaren
Torenhoge subsidie ontvangen op nieuwe kunststof kozijnen? Hoe werkt het en hoeveel krijg ik?! Voor het treffen van energiebesparende maatregelen kun je als woningeigenaar subsidie aanvragen. De subsidie voor kozijnen valt in 2022 hoog uit, namelijk tot wel 30%! Hetgeen het vervangen van de oude kozijnen door nieuwe isolerende kwaliteitskozijnen nóg aantrekkelijker maakt! Op deze pagina lees je alles over de ISDE: woningeigenaren en het advies van WNDW om hier maximaal van te profiteren.

Nog steeds verliezen talloze Nederlandse huishoudens honderden euro’s aan stookkosten, doordat er warmte uit hun huis ontsnapt. Het is daarom van groot belang dat er meer verduurzaamt wordt. Hierom heeft de Nederlandse overheid een subsidie beschikbaar gesteld voor woningeigenaren die twee of meer energiebesparende maatregelen treffen. Een prachtig initiatief als u het ons vraagt!

Verschillende maatregelen vallen onder de regeling, maar voor kozijnen ontvang je verreweg de meeste subsidie. Per maatregel moet er aan verscheidene voorwaarden voldaan worden. Voor kozijnen dient ten minste 8m2 vervangen te worden en worden er eisen gesteld aan de isolatiewaarden. Met kwaliteitskozijnen van WNDW zit je uiteraard altijd goed.

Wat houdt de subsidie in?
In de tabel staan de subsidiebedragen per glastype met de daarbijbehorende criteria weergeven. Zo moet er altijd minimaal 8m2 vervangen worden en moet dit binnen de bestaande thermische schil zijn. Panelen en deuren tellen hierbij ook mee. Er valt voor maximaal 45m2 subsidie te behalen. De werkzaamheden moeten worden uitgevoerd door een bouwinstallatiebedrijf.

Daarnaast worden er eigen gesteld op het gebied van isolatie. De glaspakketten en panelen die in onze kozijnen worden toegepast voldoen ruimschoots aan deze norm. Bij triple glas is het verplicht ook de kozijnen te vervangen, de maximale U-waarde mag dan 1,5 bedragen. Al deze waarden nemen wij in acht bij het opstellen van een offerte. Lees meer over de ISDE-subsidie op de website van het RVO.

Advies van WNDW
Per 2022 gelden er verhoogde subsidiebedragen. Deze verhoging van ruim 50% maakt het op korte termijn dus nóg aantrekkelijker om de oude kozijnen te vervangen. Gezien het relatief grote verschil in subsidie raden wij in dat geval altijd triple glas aan. De extra subsidie compenseert de meerprijs méér dan volledig waardoor dus netto direct al bespaard wordt als gevolg van het kiezen voor triple glas. Bovendien komen daar nog maandelijkse besparingen op de energierekening bij. Tel uit je winst!

Benieuwd hoeveel subsidie je kunt terugkrijgen? Vraag dan nu een geheel vrijblijvende offerte aan!

Subsidiebedragen 2022

Subsidie Kunststof Kozijnen

Voordelen Triple Glas (HR+++)
Naast de korte termijn besparing van de subsidie voor nieuwe kozijnen, is het op de lange termijn ook relatief aantrekkelijk om voor triple glas te kiezen! Triple glas isoleert namelijk tot wel 40% beter dan dubbel glas. Dit kan de totale isolatiewaarde van het kozijn aanzienlijk omlaag brengen.

Daarnaast dragen nieuwe isolerende kozijnen met triple glas bij aan de waarde voor uw woning, ook op lange termijn. Tegenwoordig wordt in veel nieuwbouwwoningen al triple glas toegepast. Door te kiezen voor triple glas kies je voor meegaan met de tijd, niet voor een overbodige luxe.

Wij dragen dan ook graag bij aan een zo hoog mogelijke energiebesparing, voor een zo groen mogelijke toekomst. Wij houden de meerprijzen voor triple glas daarom ook relatief laag om de terugverdientijd te verkleinen.

Praktijkvoorbeeld
Hieronder staan twee rekenvoorbeelden weergeven waaruit blijkt dat het prijsvoordeel inclusief subsidie van triple glas redelijk significant te noemen is. De voorbeelden horen bij een twee-onder-een-kapwoning (links) en een tussenwoning (rechts). De getallen zijn berekend door het verschil te nemen tussen de potentieel te behalen subsidie voor dubbel glas en triple glas. Vervolgens wordt hier de meerprijs van triple glas vanaf getrokken. Dit geeft de netto besparing als gevolg van het kiezen voor triple glas. In beide gevallen werd daarnaast ook de totale isolatiewaarde met wel 30% verbeterd! Deze berekeningen zijn ook gratis voor onze klanten beschikbaar bij het aanvragen voor een offerte.

Subsidie Kunststof Kozijnen 2022
ISDE subsidie kozijnen 2022

Plan jouw bezoek aan ons showroom!

Of je nu voor een groot of klein project komt, we zijn er voor je. Vul hieronder je gegevens in, en we nemen contact met je op voor het plannen van een afspraak. Dit kan een bezoek aan ons showroom zijn of een uitgebreid telefonisch consult.